Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπακογιάννης – Θεοδωρικάκος: Αντιπαράθεση του Δημάρχου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης – Θεοδωρικάκος: Αντιπαράθεση του Δημάρχου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Μπακογιάννης - Θεοδωρικάκος: Συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων.

Συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να συζητήσουν θέματα ασφάλειας της πόλης. Ωστόσο η δήλωση του κ. Μπακογιάννη, «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι αναφέρουν ότι η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής και διερωτώνται γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος. «Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Μπακογιάννης: Ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, ξεκαθαρίζοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης». Επεσήμανε, παράλληλα, ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε, ακόμη, ότι ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο-δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει τον «μαύρο χάρτη» της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις