Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καλλιέργεια κάνναβης Ταϊλάνδη: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί, τι θα απαγορεύεται
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιέργεια κάνναβης Ταϊλάνδη: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί, τι θα απαγορεύεται

Θεωρείται «δημόσια ενόχληση» και επιφέρει ποινές

Η Ταϊλάνδη σύντομα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς της για την κάνναβη και θα επιτρέψει την καλλιέργεια στο σπίτι. Όχι όμως και το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αν εντοπιστεί κάποιος να καπνίζει για ψυχαγωγικούς λόγους και να «δημιουργεί» μυρωδιά κάνναβης σε δημόσιο χώρο μπορεί έχει ποινικές συνέπειες. Από την Πέμπτη, η Ταϊλάνδη θα αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών ως μέρος μιας προσπάθειας να αξιοποιήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κατανάλωση και χρήση της για ιατρικές θεραπείες.

Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο η χρήση κάνναβης «χαμηλής επίδρασης». Τα εκχυλίσματα που περιέχουν περισσότερο από 0,2% τετραϋδροκανναβινόλη, την ψυχοδραστική ουσία του φυτού, παραμένουν παράνομα. Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και ότι κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί «δημόσια ενόχληση». «Το Υπουργείο Υγείας (θα) εκδώσει μια ανακοίνωση που θα προσδιορίζει ότι η μυρωδιά και ο καπνός από την κάνναβη είναι αιτία όχλησης σύμφωνα με τον Νόμο για τη Δημόσια Υγεία», δήλωσε ο Thongchai Keeratihattayakorn, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του υπουργείου δημόσιας υγείας στα τοπικά Μέσα.

person holding lighted joint
Για ιατρικούς σκοπούς

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι εταιρείες και τα άτομα θα μπορούν να καλλιεργούν απεριόριστο αριθμό φυτών σε φάρμες ή στους κήπους τους για ιατρικούς σκοπούς. Ωστόσο, οι καλλιεργητές πρέπει να ενημερώσουν τις αρχές ενώ όσοι καλλιεργούν για εμπορικούς λόγους πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν σχετική άδεια. Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές ανακοινώνοντας μια εκστρατεία για τη διανομή 1 εκατομμυρίου δενδρυλλίων κάνναβης σε ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Η Ταϊλάνδη έχει χαλαρώσει τους νόμους της για την κάνναβη τα τελευταία χρόνια με την ελπίδα να ενισχύσει τους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού της. Το 2018, έγινε η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ασία, μια περιοχή γνωστή για τη σκληρή της στάση στα ναρκωτικά, που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς. Έκτοτε, επέτρεψε επίσης στις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με εκχύλισμα κάνναβης και CBD.

Πλέον, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός καφέ και εστιατορίων που πουλάει τρόφιμα και ποτά με κάνναβη. Τέτοιες επιχειρήσεις ελπίζουν να προσελκύσουν ξένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αφαίρεση της κάνναβης από τη λίστα ναρκωτικών της Ταϊλάνδης θα ανοίξει επίσης τον δρόμο για την απελευθέρωση κρατουμένων, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε υποθέσεις, που σχετίζονται με την κάνναβη αλλά και την διαγραφή στη συνέχεια από το ποινικό τους μητρώου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή στην Βουλή, εξετάζεται ένα νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κάνναβης, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την παραγωγή και την εμπορική της χρήση.

smoking cigarette
Με πληροφορίες του Guardian

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις