Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μείωση τροχαίων ατυχημάτων: «Καμία ανοχή σε παραβιάσεις που οδηγούν στον θάνατο»
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση τροχαίων ατυχημάτων: «Καμία ανοχή σε παραβιάσεις που οδηγούν στον θάνατο»

Μείωση τροχαίων ατυχημάτων: Ο Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στα τροχαία με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης της κυκλοφορίας

«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, που οδηγούν κατευθείαν στον θάνατο ή σε βαρείς τραυματισμούς στην άσφαλτο», τόνισε κατηγορηματικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος διαχείρισης της κυκλοφορίας σε συνεργασία με το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ενώπιον της προέδρου του ινστιτούτου Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά, μιας μητέρας που έχασε τον γιο της στην Εθνική Οδό και από τότε αφιέρωσε το είναι της στην οδική ασφάλεια για τους πολίτες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε, όπως προαναφέρθηκε, πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφαλή μετακίνηση και την ζωή νομοταγών πολιτών. Και αναφερόταν συγκεκριμένα, στην υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση σε κατάσταση μέθης και την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Η δωρεά του Ραντάρ

Αφού ευχαρίστησε τη μητέρα- πρόεδρο  για τη δωρεά ραντάρ προς την Ελληνική Αστυνομία προς ενίσχυση των τροχονομικών ελέγχων, τόνισε πως η οδική ασφάλεια και η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας: Συγκεκριμένα είπε:

«Ο “φόρος αίματος” στην άσφαλτο, δεν είναι απλά παράλογος και άδικος, είναι απολύτως απαράδεκτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος, ενώ επεσήμανε πως έχει δοθεί σαφής εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας: «Έχουμε δώσει οδηγίες για συνεχείς ελέγχους όπου παρατηρείται το φαινόμενο να στήνονται αυτοσχέδιες κόντρες, όπως στην παραλιακή της Αθήνας. Όπου βγαίνουν και διασκεδάζουν οι νέοι μας», είπε ο Υπουργός». Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι κάθε Δευτέρα θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τροχονομικών παραβάσεων. Την περασμένη εβδομάδα σε 8.500 ελέγχους της Τροχαίας βεβαιώθηκαν 4.354 παραβάσεις.

Να προλάβουμε το κακό

Ο ίδιος τόνισε ιδιαίτερα, μάλιστα, την αξία της οδηγικής εκπαίδευσης: «Η οδική ασφάλεια είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ζήτημα κουλτούρας και εκπαίδευσης. Και, στη συνέχεια, θέμα υποδομών και αστυνόμευσης. Η ουσία είναι -και μόνο τότε θα έχουμε πετύχει κάτι- να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις πριν αποτελέσουν αντικείμενο του αστυνομικού δελτίου. Η λέξη κλειδί είναι η πρόληψη. Επιστρέφουμε, έτσι, στην οδική συμπεριφορά, στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στους δρόμους. Στην Παιδεία, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των οδηγών, πριν ακόμη βάλουν το κλειδί στο αυτοκίνητό τους».

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων. Ήδη, εκτός από τη δωρεά του νέου ραντάρ για τις ανάγκες του Α.Τ. Διρφύων- Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, μέσω πιλοτικού προγράμματος το Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Τροχαία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τοποθετήσει 22 πινακίδες σήμανσης για όρια ταχύτητας, 4 VMS , 13 πεζοδιαβάσεις και 42 ανακλαστικές πινακίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις