Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Europride Βελιγράδι: Κήρυγμα μίσους από ορθόδοξο επίσκοπο για τους ΛΟΑΤΚΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Europride Βελιγράδι: Κήρυγμα μίσους από ορθόδοξο επίσκοπο για τους ΛΟΑΤΚΙ

Europride Βελιγράδι: «Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα»

Με αφορμή το Europride, το οποίο διεξάγεται φέτος στο Βελιγράδι, Σέρβος επίσκοπος κάλεσε σε ένοπλες επιθέσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ο επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικάνωρ Μπογκούνοβιτς του Μπανάτ ορκίστηκε να καταραστεί όλους όσοι λάβουν συμμετοχή στην πορεία περηφάνιας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στο Βελιγράδι. Σημειώνεται πως η σερβική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το EuroPride, το οποίο γιορτάζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλη την ήπειρο, τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο σε χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Θα καταραστώ όλους όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο» είπε ο Νικάνωρ σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Αυγούστου. «Μπορώ να κάνω τόσα πολλά. Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα, θα χρησιμοποιούσα αυτή τη δύναμη αν το είχα, αλλά δεν το έχω» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Balkan Insight. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στο EuroPride «θα έρθουν και θα βεβηλώσουν την πόλη του Βελιγραδίου, την ιερή σερβική πόλη».

gray traffic light showing green light
Σερβία: Αντιδράσεις για τα λεγόμενα του Επισκόπου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι το κήρυγμα του επισκόπου δεν είχε άλλο στόχο από την ομοφυλόφιλη πρωθυπουργό της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς , η οποία εξελέγη το 2017. «Ο επίσκοπος Νικάνωρ πρόσβαλε τον εαυτό του και την εκκλησία μας, ταπείνωσε την εκκλησία μας, πολύ περισσότερο από ό,τι η Άνα Μπρνάμπιτς ή οποιοσδήποτε άλλος» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις